قبل از خرید دستگاه DVR یا خرید دستگاه NVR باید اول هردو از این دستگاه های ضبط کننده ویدیویی رو مورد بررسی قرار دهیم و به مقایسه ی این دو باهم بپردازیم. این دو دستگاه DVR و NVR کارکرد یکسانی دارد اما چیزی که باعث تفاوت این دو دستگاه ضبط کننده ی ویدیویی شده است، این است که نوع این دستگاه با یکدیگر متفاوت است در حالت کلی وظیفه این دستگاه ها ضبط فیلم را در دوربین مداربسته را به عهده دارد. دستگاه NVR که مخفف شده کلمه Network Video Recrder میباشد به معنی ضبط ویدئویی تحت شبکه است و DVR که مخفف شده کلمه Digital Video Recorder میباشد که به معنی ضبط فیلم دیجیتال است. درادامه این مقاله از مجله بصیر تفاوت های این دو دستگاه را از نظر تفاوت های ظاهری و عملکردی این دو دستگاه خواهیم پرداخت.
فهرست مطالب تفاوت DVR و NVR
-
دستگاه NVR چیست ؟
-
دستگاه DVR چیست ؟
-
تفاوت عملکرد دستگاه DVR با دستگاه NVR
-
تفاوت اتصال به دوربین ها
-
تعداد فریم ها
-
کیفیت تصاویر
-
پهنای باند
-
نحوه نصب
قبل از مقایسه و بیان تفاوت DVR و NVR اول این دو دستگاه رو به صورت تک و مختصر بررسی میکنیم و سپس به تفاوت DVR و NVR می پردازیم.
دستگاه NVR چیست ؟
در ادامه تفاوت DVR و NVR به بررسی دستگاه NVR می پردازیم. همانطور که گفته شد کاربرد این دستگاه این است که در دوربین مداربسته فیلم ها را ضبط میکند از جمله ویژگی های مهم دستگاه NVR تشخیص چهره و نفوذ و شمارش تعداد افراد حاضر در تصاویر و همچنین دارای قابلیت ذخیره و مدیریت تصاویر است. دستگاه NVR عملکردی مشابه با سرورهای کامپیوتری را دارد داده های ویدئویی که توسط دستگاه NVR که تحت پوشش دهی شبکه ای IP ایجاد یا رمزگذاری شده باشد را ضبط میکند و اما به طور کلی دوربین های مداربسته تحت شبکه در دو نوع دسته بندی وجود دارد :
- دوربین های PoE : از جمله دوربین های IP سیمدار هستند که برای تامین برق و دیتا از اترانت و یا کابل استفاده میکند.
- دوربین های بی سیم: از جمله دوربین های IP که در دسته دوربین های بی سیم قرار دارد و برای تامین برق باید به منبع تغذیه متصل شود این نوع دوربین ها به صورت بی سیم به کمک وایفای به شبکه وصل میشوند .
دستگاه DVR چیست ؟
دستگاه DVR همانطور که گفته شد کاربرد این دستگاه این است که در دوربین های مداربسته ضبط کننده فیلم ها میباشد اما کاربرد اصلی این دستگاه دریافت سیگنالها فیلم ها از دوربین که تبدیل داده های دیجیتال و ذخیره آنها رانیز انجام میدهد. تفاوت DVR و NVR در این است که در DVR از یک قطعه سخت افزاری برای پردازش و ذخیره فیلم ها استفاده شده است در دوربین های مداربسته ای که از سیستم DVR استفاده شده است دوربین مداربسته آنالوگ یا آنالوگ HD میباشند که برای راه اندازی اینگونه دوربین های سیستمی کابل کشی مستقیم از دوربین ها به دستگاه ضبط کننده نیاز است.
فرق DVR و NVR در عملکرد آن ها
از نظر عملکردی این دو دستگاه NVR و DVR همانطور که در مطالب بالا گفته شد DVR سیگنالهای ویدئویی را رمز گذاری و ذخیره میکند اما دستگاه NVR ویدئوهایی را که IP رمزگذاری میکند و ذخیره سازی آنها را انجام میدهد . داده ویدئوهایی که در این دو دستگاه به طور متفاوتی استفاده میشود که در این حالت با دوربین های مختلفی کار میکنند و اما دوربین های مداربسته آنالوگ نمیتواند پشتیبانی ویژگی های پیشرفته دوربین های IP انجام دهد تکنولوژی DVR به گونه ای میباشد که آرام آرام بروز میشود که از تجزیه و تحلیل تصاویر پشتیبانی کند از جمله تفاوت های دیگری که در دستگاه های DVR و NVR مهم میباشد این است که از انواع دوربین ها پشتیبانی میکنند که دستگاه NVR در این موضوع بسیار قدرتی عمل میکند که هرنوع دوربینی را با هر نوع کیفیتی را پشتیبانی میکند در حالی که دستگاه DVR فقط شامل برخی دوربین ها با هر نوع کیفیتی است که پشتیبانی میکند. که با اینحال به فرق DVR و NVR از لحاظ نحوه ی عملکرد آن ها پی بردیم.
تفاوت اتصال به دوربین ها
یکی دیگر از مباحث مورد بررسی در تفاوت DVR و NVR نحوه اتصال به دوربین ها می باشد. متصل شدن به دستگاه DVR در دوربین های آنالوگ و آنالوگ HD تنها با کابل کواکسیال امکان پذیر است کارآیی کابل کواکسیال انتقال دهنده سیگنال تصویری میباشد و اما دوربین هایی که تحت شبکه هستند به کمک کابل اترنت یا شبکه به دستگاه NVR وصل میشود و با IP معرفی نیز میشوند اما دوربین هایی که در دسته دوربین های بی سیم قرار دارند. برای اتصال به کابل نیازی ندارند و به کمک وایفای به شبکه دستگاه NVR وصل میشوند.تعداد فریم در دستگاه DVR و NVR
یکی دیگر از تفاوت DVR و NVR ، تفاوت تعداد فریم های آن ها می باشد. ظرفیت تعداد فریم هایی که یک دستگاه توانایی ضبط از دوربین در یک ثانیه را دارد در این دو دستگاه NVR و DVR فرق میکند فریم ریت در دستگاه DVR به 15 فریم در ثانیه محدود میشود فریم های تصاویر ضبط شده به دو دسته از سیستم ها دوربین های مداربسته شامل میشود :- حالت اول : دوربین مداربسته ای که دریافت کننده تصاویر است
- حالت دوم : دستگاه ضبط کننده است .