تفاوت کنتاکتور و رله چیست؟

0

در این مقاله از بصیر میخواهیم تفاوت کنتاکتور و رله را بررسی کنیم. اگر بخواهیم توضیح کلی درباره کنتاکتور و رله بگوییم این دو نوعی از سوییچ الکترونیکی میباشند که با استفاده از منبعی که دارای ولتاژ پایین میباشد را به کمک یک مدار ولتاژ بالا آن را روشن و خاموش میکند. به زبان ساده تر این است که قادر است یک جریان بزرگ را با یک جریان کوچک کنترل کند در ادامه مطالب به تفاوت کنتاکتور و رله میپردازیم.

 

ویژگی های رله

رله که تشکیل شده از دو کانتکت و سیم پیچ میباشد که گاها میتواند باز یا بسته باشد به اینصورت که باز یا بسته بودن کانتکت ها به تحریک سیم پیچ ها بستگی دارد و کاربرد رله ها در این است که در سوییچینگ های ولتاژ پایین بیشترین استفاده را دارد و اما اگر بخواهیم سایز این دو را با یکدیگر مقایسه کنیم کنتاکتور کوچکتر میباشد که و حداکثریت 20 آمپر را دارا است . از دیگر ویژگی های رله این است که فقط از رله ها برای مدارهای کنترلی و مدارهای الکترونیکی کوچک کارآیی دارد و اینکه رله ها قابل استفاده برای سوییچ جریان با آمپاسیتی بالا نیستند و همچنین از رله ها برای سوییچ دستگاه ها میتوان استفاده کرد مانند : آژیرها و لامپ های نشانگر و … استفاده شود .

ویژگی های کنتاکتور

کنتاکتورها که حداقل دارای یک جفت کانتکت میباشد که همچنین ورودی و خروجی کنتاکتورها سه فاز است و در بیشتر اوقات باز میباشد .کنتاکتورها یک کنتاکت کمکی دارند که کنتاکت اصلی باعث فعال شدن میشود که میتواند این دو گزینه را برای شما فعالسازی کنند . در عملیات سوییچینگ که از طریق انرژی دادن و یا تخلیه کردن انرژی است که اینکار فقط با سیم پیچ های کنتاکتور امکان پذیر است برای تحریک کنتاکتورها به منبع اضافی لازم دارید که به نوع آنها هم نیز بستگی دارد . کارآیی کنتاکتورها بیشتر برای سوییچینگ با ولتاژهای بالا میباشد. که همچنین در دستگاه های سنگین مانند خازن ها و چراغ و موتورها قابل استفاده است. برای دیدن انواع کنتاکتورها و بررسی ویژگی های آن ها به لینک خرید کنتاکتور بروید.

تفاوت کنتاکتور و رله چیست؟

 

 

تفاوت کنتاکتور و رله
کنتاکتور

 

 

  • تفاوت کنتاکتور و رله در ظرفیت بار

به طور کلی رله برای بارهای 10آ یا حتی کمتر دسته بندی ممیشود که در حالی میباشد که کنتاکتورها برای بارهای بیشتر از 10 آ این را استفاده میکنند.

  • تفاوت کنتاکتور و رله در استاندارد و طراحی

طراحی کنتاکتور این گونه میباشد که فقط با کنتاکت های باز کار کند اما در رله اینگونه است که عملکرد آن به بستگی دارد که هم میتواند باز هم میتواند بسته باشد .

 

 


بیشتر بدانیم :   فیبر نوری چیست؟ چگونه کار می کند؟ آشنایی با تکنولوژی فیبر نوری


 

 

 

  • تفاوت کنتاکتور با رله از لحاظ معیار حفاظتی

از جمله دیگر تفاوتکنتاکتور با رله این است که کنتاکتورها پشتیبانی بارهای بزرگ را انجام میدهد اما گاها برای اینکه ویژگی هایی که کار حفاظت را انجام میدهند ولی اضافی هستند از کنتاکتهای فری استفاده میشود برای اینکه به شما این اطمینان خاطر را دهد که در برابر قطع شدن مدار در هنگام قطع انرژی کنتاکت های فنری جلوگیری میکند . اما در رله ها چون فقط برای بارهای کوچک استفاده میشود استفاده از کنتاکت های کمکی کمتر کاربرد دارد .

 

تفاوت کنتاکتور با رله
رله

 

  • تفاوت کنتاکتور با رله در اضافه بار

به این دلیل که کنتاکتور بیشتر به اضافه بارها اتصال پیدا میکنند اما اگر جریان از سقف تعیین شده یعنی بازه زمانی بین 10 تا 30 ثانیه رد کند باعث قطع ارتباطی مدار میشود اما در حالی که اگر اصافه بار در رله اتفاق بیوفتد بلعکس نسبت به کنتاکتور کمتر رخ میدهد که از دسته تفاوت های کنتاکتور و رله میباشد.

  • تفاوت کنتاکتور با رله در نوع نیاز و کاربرد

شاید برای شما سوال پیش آید که چگونه باید از کنتاکتور و رله استفاده کنیم؟ برای استفاده از رله باید جریان مدار 10 آمپر و یا کمتر لز آن باشد  و ولتاژ باید بالاتر از 250 ولت نباشد و همچنین مدار تک فاز باشد .
و اگر بخواهید از کنتاکتور استفاده کنید باید جریان مدار میانگین در 9 آمپر و یا بیشتر از آن باشد . ولتاژی بالاتر از 1000 ولت باشد و همچنین مدار تک فاز یا سه فاز برای استفاده نیاز است .

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.