مقالات

PLC های فشرده و ماژولار

PLC های فشرده و ماژولار

در این مقاله قرار است در مورد PLC های فشرده و ماژولار که به عنوان رایانه‌هایی هستند که در صنعت استفاده می‌شوند صحبت کنیم. این دستگاهها یا همان اتوماسیون‌های صنعتی بدون نیاز به نیروی انسانی در کوتاهترین زمان با کمترین خطا بر بخشهای مختلف صنعت نظارت و کنترل دارند. این رایانه‌ها هم به مانند هر کامپیوتر دیگری طوری برنامه‌نویسی شده است که یک سری اطلاعات و ورودی‌ها را می‌گیرد و در مقابل بعد از پردازش دقیق، این اطلاعات را به عنوان خروجی داده‌ها در اختیار اپراتور قرار می‌دهد.

در صورتی که می‌خواهید در مورد این دستگاههای تحت عنوان PLC های فشرده و ماژولار بیشتر بدانید در ادامه مجموعه هوشمند پردازان بصیر پیشنهاد می‌کند در فرصت کوتاهی که در اختیار دارید به خواندن این مقاله مشغول شوید.

PLC های فشرده و ماژولار

PCL چیست؟

پی‌سی‌ال سخت افزارهایی می‌باشند که در صنعت به منظور کنترل و نظارت روی دستگاه انجام می‌گیرد. پی‌سی‌ال اطلاعات ورودی به رایانه را در خود به حالت ذخیره نگه می‌دارد. هر پی‌سی‌ال نقش یک تغذیه را دارد. از طرفی، هر کدام از پی‌سی‌ال بر حسب کاربری خود از یک یا چند PCL تشکیل شده است. بهتر است بدانید پی‌سی‌ال‌ها انواع مختلفی دارد که پی‌سی‌ال های مینی‌، کامپکت(فشرده) و ماژولار جزو این دسته بندی می‌باشد. در بخش بعدی تصمیم داریم در مورد PCL فشرده و ماژولار توضیحاتی هر چند مختصر برایتان ارائه دهیم.

PLC های فشرده

پی‌سی‌ال های کامپکت که به آنها پی‌ال‌سی های فشرده هم می‌گویند. در این کامپیوتر در مجموع چند واحد کنار هم قرار گرفته و پردازش اطلاعات داده شده را انجام می‌دهند. اگر زمانی در برخی مطالب و منابع اسم PLC فیکس را هم شنیدید، در جریان باشید که منظور همان پی‌سی‌ال‌های فشرده یا کامپکت می‌باشد.

از طرفی مطلع باشید که در این سخت افزارهایی که در بخش صنعت کشور استفاده می‌شود در کم و زیاد شدن مدارهای ورودی و خروجی شما خیلی نقش ندارید. پس با این تفاصیل این تولید کننده می‌باشد که بر این موضوع اثر می‌گذارد. بنابراین، در نهایت نمی‌توان بعدها در آن تغییراتی ایجاد کرد و به عبارتی چیز ثابتی است. ناگفته نماند این نوع از پی‌سی‌ال‌ها چون فضای ذخیره کمتری از اطلاعات را در خود جای می‌دهد کاربری خاص خود را دارد.

PLC های فشرده و ماژولارPLC های ماژولار

در مقابل پی‌سی‌ال‌های فشرده یا همان کامپکت، PLC های ماژولار را داریم. که چند واحد به طور جداگانه در کنار هم جای گرفتند. از  خود واژه Modular می‌توان این موضوع را متوجه شد.

ناگفته نماند پی‌سی‌ال‌های ماژور از جمله پی‌سی‌‌ال‌های استفاده شده در صنعت می‌باشند که بیشترین کاربری را دارند. در بخشی از این پی‌سی‌ال PCL می‌توان شاسی را مشاهده کرد. در این قفسه همگی ماژول‌هایی که در آن قرار دارد با هم در ارتباط هستند. این ارتباط به صورت ارتباط داخلی می‌باشد. در میان ماژول‌ها یک باس به چشم می‌خورد. این باس سبب می‌شوند به کمک پردازش اطلاعات یک پردازش‌کننده با هم در ارتباط باشند.

یکی دیگر از تفاوتهای پی‌سی‌ال‌های فشرده با پی‌سی‌ال‌های Modular در ثابت نبودن تعداد مدار‌های ورودی و خروجی این سخت افزار ‌می‌باشد. یعنی  تعداد مدارهای ورودی و خروجی را می‌توان بر حسب نیاز کم یا زیاد کرد. با توجه به این مشخصه پی‌سی‌ال ماژولار فضای ذخیره‌ سازی بیشتری برای اطلاعات ورودی و خروجی دارا می‌باشد. پس با این حساب این پی‌سی‌ال در صنعت بسیار می‌تواند کارایی داشته باشد.

در پایان تیم هوشمند پردازان بصیر امیدوار توانسته باشد به تعدادی از سوالاتتان در مورد PCL های فشرده و ماژولار پاسخ داده باشد. در صورت داشتن سوال و ابهامی حتماً مطرح کنید. کارشناسان مجموعه در اولین فرصت پاسخگو می‌باشند.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *