تفاوت پچ کورد با کابل شبکه

0

در بحث تفاوت پچ کورد با کابل شبکه ،به طور کلی اگر بخواهیم پچ کورد شبکه را معرفی کنیم باید بگوییم که از جمله تجهیزات مورد نیاز در شبکه میباشد که کاربرد آن نیز در متصل کردن اجزای درون یک شبکه است. از کاربردهای دیگر پچ کورد این است که انتقال صدا و تصویر را انجام میدهد که از نوع زوج های به هم تابیده محسوب میشوند. پچ کورد شبکه همان کابل شبکه است اما از نظر اندازه کوتاهتر میباشد و در اندازه نیم متر تا بیست متر موجود میباشد . و نکته مهم این است که در هر دو سری پچ کورد از سوکت استاندارد RJ45 استفاده شده است.

پچ کورد چیست؟

پچ کورد یا همان پچ کابل که همانند یک کابل است. که همانطور که گفته شد در هر دو سری این کابل متصل شده به سوکت میباشد که برای اتصال به تجهیزات نیز کاربرد دارد. که پچ کورد یا پچ کابل در انواع مختلفی نیز موجود است. از جمله :کابل فیش LC یا کابل  patch Cat6 RJ45. کاربرد پچ کورد ها در مسافت های کوتاه و مکانهایی مانند دفاتر و در کمد های حاوی سیم کشی است . و اینکه پچ کورد ها قادر به این است که  متصل کردنن کامپیوتر را به مرکز شبکه و یا روتر و اترنت را انجام دهد. چرا که برای افرادی که  از شبکه های رایانه ای خانگی استفاده میکنند نیز کاربرد دارد. در شبکه های فیبر نوری حتمی واژه پچ کورد فیبر نوری را بیشتر شنیده اید که از انواع پچ کورذ می باشد.

کابل اترنت چیست؟

 کاربرد کابل اترنت این است که انتقال اطلاعات از طریق وسیله رسانه را انجام میدهد و در دسته کابلهای جفت پیچ خورده و یا همان کابلهای کواکسیال محسوب میشود . و به طور کلی کابل اترنت به دو دسته تقسیم میشود :

  1. کابل شبکه مسی .
  2. کابل فیبر نوری .

و برای اینکه بهتر در ذهن افراد بماند کابلهای اترنت را به کابلهای  Cat5 ، Cat5e و Cat6 نامگذاری میکنند.

 

آیا پچ کورد میتواند کار کابل اترنت را انجام دهد؟

در پاسخ به سوال بالا باید گفت که بله . چرا که این یک کابل از اترنت و کابل پچ میتوانند یک فناوری شبیه به شبکه های مسی باشد . و از نطر اندازه کابلهای پچ کوتاهتر از کابل اترنت میباشد .برای مثال این نمونه باید گفت که از کابل100ft Cat6 Ethernet در سیم کشی های خانه کاربرد دارد .

انواع پچ کورد شبکه و انتخاب پچ کورد مناسب

انواع پچ کورد

 

انواع پچ کورد

اگر بخواهیم انواع پچ کورد را بررسی کنیم باید بگوییم که پچ کورد ها به حالتهای مختلف از جمله :  کابل فیبر، نوع انتقال، نوع ژاکت، نوع کانکتور و … نیز دست بندی کرد .

از نظر کابل فیبر به دو دسته مختلف تقسیم میشود :

  • تک حالته: فیبر نوری  تک حالته فقط قادر به پخش فقط یک مد نوری در زمان مشخص شده انجام دهد . و این نوع از کابل شامل دو دسته است که از نظر ساخت و نحوه کاربرد باعص تفاوت بین دو شده است که به صورت ذیل میباشد :
  • OS1
  •  OS2

کاربرد این دو کابل به یک صورت و برای انتقال داده ها از راه دور از این دو کابل استفاده میشود . اما دلیل تفاوت این دو کابل در این است که OS2 در زمان استفاده کارآیی بهتری نیز دارد و چه بسا که زیان کمتری هم برای کاربر  دارد  و به همین دلیل بیشترین استفاده برای انتقال اطلاعات در مسافت های طولانی از این کابل استفاده میشود .قطرهسته فیبرر نوری تک حالته 9 میکرون میباشد . پهنای باند فیبر نوری تک حالته نامحدود میباشد چرا که نور برای عبور از مد در یک زمان انجام میشود .

  • چند حالته :و اما پچ کوردهایی که در دسته چندحالته قرار گرفته اند باید گفت که این نوع از کابل ها هسته بزرگتری به نسبت کابل تک حالته دارد و مواردی که باعث تفاوت این دو کابل شده است : قطر هسته و طول موج و منبع نور و پهنای باند از جمله تفاوت های بارز این دو کابل است که در ادامه مطالب به طور کلی این تفاوت ها را خواهیم گفت . کاربرد کابلهای چند حالته بیشتر در انتقال داده ها در فاصله های نزدیک  مانند : دانشگاه و یا داخل ساختمان است . و قطر فیبر نوری چند حالته 50 میکرومتر و همچنین 50/62 میباشد . چه بسا باعث میشود تا نور با سرعت جمع آوری بالایی انجام شود و اتصال به شبکه را آسانتر کند . و نکته مهم این است که پهنای باند چند حالته دارای محدودیت میباشد .

تفاوت پچ کورد و کابل شبکه

از نکته مهمی که باعث تفاوت پچ کورد و کابل شبکه شده است در نوع محصولی است که در بازار عرضه میکنند و همچنین در متراژ آنها میباشد . در ادامه مطالب به دیگر تفاوت پچ کورد و کابل شبکه اشاره خواهیم کرد .

  1. همانطور که گفته شد این دو کابل از نظر اندازه نیز با یکدیگر متفاوت اند . چرا که متراژ پچ کورد در مقایسه با کابل شبکه کمتر است و همین دلیل باعث شده بخاطر متراژ کمی که دارد پر استفاده باشد چرا که به سرعت رد وبدل شدن اطلاعات می افزاید و اینکه دست و پاگیر نمیشود .
  2. و دیگر تفاوت  پچ کورد و کابل شبکه این است که کابل شبکه تا متراژ 100 موجود است ولی متراژ کابل شبکه تا 20 متر موجود میباشد .
  3. و آخرین تفاوت پچ کورد با کابل شبکه در این است که به دلیل اینکه متراژ بالایی دارد و کاربرد این کابل در فاصله های طولانی است و در سری های کابل سوکت طراحی نشده است و به صورت عمده در بازار نیز عرضه میشود . اما کابل پچ کورد همانطور که گفته شد به دلیل متراژ کم آن که باعث شده کارآیی بیشتری داشته باشد و در سری آن نیز سوکت طراحی شده است.

 

تفاوت پچ کورد و کابل شبکه

سوالات رایج شما

آیا همه ی کابل های اترنت یکسان هستند؟

همانطور که گفته شد کابلهای اترنت در انواع مختلفی نیز موجود است که همچنین کاربرد های آن هم نیز نسبت به یکدیگر متفاوت میشود . به عنوان مثال کاربرد کابل های فیبر نوری در فاصله های دور و همچنین برای برنامه هایی که نیازمند پهنای بیشتری در باند است استفاده میشود  و کاربرد کابل های متقاطع اترنت در ساختمانها نیز کاربررد دارد.

کابل شبکه همان کابل پچ کورد میباشد ؟

هر دو کابل یک کارآیی را نیز دارند اما تفاوت آنها در متراژ است.

برای اتصال به اینترنت میتوان از کابل پچ کورد استفاده شود ؟ 

در پاسخ به این سوال باید گفت بله چرا که هیچ مانعی برای استفاده ندارد و کاربرد این کابل بیشتر در اتصال دستگاه به اینترنت مودم نیز استفاده میشود.

برای شبکه داخلی هم میتوان از پچ کورد استفاده کرد ؟

برای استفاده کابل پچ کورد در شبکه های داخلی هم میتوانید استفاده کنید.

آیا طول کابل به سرعت شبکه و اینترنت هم نیز بستگی دارد ؟

بله . چرا که هرچه طول کابل در حال استفاده شما بیشتر باشد افت در سرعت اینترنت را مشاهده خواهید کرد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.