کنتاکتور چیست ؟ عملکرد کنتاکتور به چه صورت است؟
به زبان ساده اگر بخواهیم بگوییم کنتاکتور چیست؟ بایستی گفت زمانی که میخواهید یک مدار الکتریکی را در یک بخشی قطع و وصل کنید نیاز به تجهیز و دستگاهی مانند contactor دارید. پس شمایی که سروکارتان با جربان الکتریسیته است بایستی بدانید که این دستگاه برای جریانهای الکتریسیته بالا کاربرد دارد. اگر قبلا اسم رله را شنیده باشید متوجه هستید که این دستگاه کار کنتاکتور را انجام نمیدهد و کارکردهای متفاوتی دارد. البته این تفاوت زیاد نیست، منتها contactor برای جریانهای بالا انجام وظیفه میکند، در حالی که رله برای جریان الکتریسیته کم مورد استفاده قرار میگیرد. ناگفته نماند که کنتاکتور یک نوعی از رله است.
اگر تا انتهای مقاله پیشرو با عنوان معرفی contactor با هوشمند پردازان بصیر همراه شوید تا حدود زیادی اطلاعات لازم را در مورد این دستگاه دریافت خواهید کرد.
کنتاکتور چیست؟
در مقدمه به طور مختصر در مورد چیستی کنتاکتور گفتیم در ادامه بحث میخواهیم در مورد چگونگی کارکرد این وسیله الکتریکی چند کلامی با شما به گفتگو بنشینیم. پس توصیه میکنیم به هیچ وجه از خواندن این بخش غافل نشوید.
در ابتدا بهتر است بدانید که به کمک contactor میتوانید از جریانهای الکتریسیته متفاوتی استفاده کنید. از طرفی، این تجهیزات در اندازه و سایزهای مختلف در بازار موجود است. از آنجایی که در جریانهای بالا عملکرد مناسبی دارد، به همین خاطر در این بخش کاربران زیادی هم دارد. بیشتر مواقع contactor که از چند کنتاکت تشکیل شده است به شکل باز یا همان Normally Open میباشد. شاید اختصار NO در هنگام مواجه شدن با این وسیله الکتریکی را شنیده باشید. اگر کنتاکتور را از نزدیک دیده باشید متوجه شدید که این وسیله الکتریکی بیشتر اوقات همرا مدارهای الکتریکی میباشد.
در بخش بعدی نظرتان را به توضیحات کارکرد کنتاکتور معطوف میکنیم.
چگونگی عملکرد کنتاکتور
کنتاکتور با توجه برنامه و طرحی که برای ساخت آن ایجاد شده است، بنابراین انواع مختلفی دارد، چرا که هر نوع آن برنامه خاص و ویژه خود را دارا میباشد و بر طبق آن برنامه کار میکند. جریان الکتریکی که در contactor به وجود میآید سبب میشود این وسیله الکتریکی شروع به کار کند. با شروع کار این در دستگاه یک میدان مغناطیسی ایجاد میشود که بوین contactor عامل ایجاد میدان مغناطیسی است. در ادامه کارکرد contactor به این صورت است که به کمک میدان مغناطیسی ایجاد شده سبب میشود آرمیچر دستگاه را به سمت سیم پیچی یا همان بوبین بکشاند. با این رخداد یک قوس الکتریکی ایجاد میگردد. به این طریق راه ارتباطی بین یک کنتاکت و دستگاهی که حاوی کنتاکتور است ایجاد میشود.
این توضیحات در مورد روشن کردن contactor بود. شاید در ادامه بخواهید در مورد قطعی یا غیر فعال کردن آن هم بدانید. برای این کار میتوانید آن را از دستگاهی که به آن وصل است جدا نمایید. آرمیچری که در دستگاه است با علامت ارتجاعی شدن فنر به شما اعلام میکند که جریان الکتریکی قطع شده است. در ابتدا صحبت از انواع این دستگاه شد. بهتر است بدانید این روزها نوع جدید و به روز شده آن به بازار آمده نامش کنتاکتور مغناطیسی است.
سخن پایانی تیم هوشمند پردازان بصیر اینکه امید است نکات بیان شده در مورد کنتاکتور و عملکرد آن در این مقاله برایتان مفید بوده باشد.