مقالات

انواع تاسیسات ساختمانی

انواع تاسیسات ساختمانی

تاسیسات ساختمانی از بخش های مهم هر ساختمان به حساب می‌آید. بدین ترتیب هنگام ساختمان سازی بایستی تجربیات مهندسین معمار و سایر متخصصین به خدمت گرفت. تا در ادامه با رعایت قوانین و ضوابط ساختمان سازی بنایی مطمئن و بی‌خطر را به کاربر تحویل داد. از طرفی تأسیسات برق بایستی با ساختار ساختمان مطابقت و همخوانی داشته باشد.

اگر این چند روز به جهت داشتن پروژه ساختمان سازی به دنبال اطلاعاتی در مورد انواع تأسیسات ساختمانی هستید. در این لحظه هوشمند پردازان بصیر پیشنهاد می‌کند برای دقایقی کوتاه تا پایان مقاله در کنار ما بمانید تا در مورد مهمترین بخش های ساختمان سازی، اطلاعات کامل تری را کسب نمایید.

تاسیسات ساختمانیمعرفی انواع تأسیسات ساختمانی

این نکته بر هیچ کس پوشیده نیست که مهمترین قسمت هر ساختمان تأسیسات آن می‌باشد. بهتر است بدانید  تأسیسات ساختمانی بخش مکانیکی و الکتریکی را در بر ‌می‌گیرد. اگر این بخش ها به طور درست و مهندسی شده اجرا شود دیگر در هیچ بخش بنا با هدر رفت انرژی و سایر مشکلات مواجه نخواهیم شد. در دنباله مقاله مهمترین بخش های تأسیسات ساختمانی را با توضیحات مختصر خدمت تان مطرح می‌کنیم. برای این کار از تأسیسات مکانیکی شروع می‌کنیم. ناگفته نماند که در برخی تقسیم بندی ها سیستم تهویه هم را جزو تأسیسات ساختمان در نظر می‌گیرند.

 تأسیسات مکانیکی ساختمان

در همان ابتدا بایستی بدانید تأسیسات مکانیکی در ساختمان سازی دو دسته صنعتی و ساختمانی را شامل می‌شود. البته هر کدام از تأسیسات مکانیکی که به کار گرفته می‌شوند با اهدافی مختلف انجام وظیفه می‌کنند. به عنوان مثال، تأسیساتی که در بخش صنعت مورد استفاده قرار می‌گیرد با موضوعاتی چون آبرسانی – انتقال، تصفیه و فاضلاب و … را شامل می‌شود. در حالی که تاسیسات مکانیکی موجود در بخش ساختمانی مباحثی چون سیستم آبرسانی و انتقال به طبقات بالایی بنا، از طرفی سیستم گرمایشی – سرمایشی و در نهایت سیستم تهویه را در بر می‌گیرد. در کل تأسیسات مکانیکی ساختمان شامل، تأسیسات حرارتی، بهداشتی، گاز، تهویه، آتش نشانی، پله برقی – آسانسور، استخر و … می‌باشد.

در بخش بعدی در نظر داریم درباره تأسیسات الکتریکی ساختمان با شما هم صحبت شویم. پس بیش از این شما را منتظر نمی‌گذاریم و به سراغ توضیحات بخش بعدی مقاله معرفی انواع تأسیسات ساختمانی می‌رویم.

تاسیسات ساختمانیتأسیسات الکتریکی ساختمان

بعد از معرفی تأسیسات مکانیکی در این قسمت می‎خواهیم در مورد تأسیسات الکتریکی که از جمله انواع تأسیسات ساختمان می‌باشد. نکاتی را خدمتتان مطرح کنیم.

تأسیسات الکتریکی در ساختمان مباحثی مانند اطفاء حریق، سیستم روشنایی و در نهایت آنتن مرکزی را دربر می‌گیرد تا جریان برق را در بسیاری از ساختمان ها از جمله ساختمان مسکونی را برقرار سازد. در این لحظه بیشتر از قبل می‌توان به اهمیت تابلو برق در تأسیسات الکتریکی پی برد. از این رو به کمک تابلو برق می‌توان سیستم جریان برق ساختمان را تحت کنترل درآورد و در صورت نیاز مدارهای مورد نظر را قطع و وصل کرد.

برای اینکه بخواهیم در مورد تأسیسات الکتریکی دید کلی به شما بدهیم تا درک بهتری از برق کاران تأسیسات برق داشته باشید. بایستی گفت تأسیسات الکتریکی ساختمان، مباحثی چون تأمین سیستم روشنایی در ساختمان از جمله انتقال برق به همه قسمت های ساختمان، قرارگیری درست کلید و پریز، استفاده از سیستم سنتی یا هوشمند برای مدیریت جریان الکتریکی در ساختمان ها، وجود سیستم های امنیتی (دزدگیر، اعلام حریق، دوربین های مدار بسته) و صوتی(تلفن، آنتن مرکزی) و… در ساختمان جزو این بخش می‌باشد.

در پایان امید است مطالب ارائه شده در خصوص معرفی انواع تأسیسات ساختمان، توانسته باشد تا حدود زیادی نظرتان را جلب کرده باشد.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *